Hvad er en Bitcoin adresse?

En Bitcoin adresse er et specielt udregnet tal, der kan genereres digitale signaturer for og som andre klienter kan bruge til at verificere disse digitale signaturer. Dette “specielle tal” udregnes ved at tage et stort tilfældigt tal, dette tal er ens private nøgle der bruges til at lave digitale signaturer. Ud fra denne private nøgle udregnes det specielle tal, der bliver til ens Bitcoin adresse.

Algoritmen virker altså således, at man med kun adressen kan se om en signatur for denne adresse er valid – men man kan kun lave en signatur, hvis man har den private nøgle. Derfor kan alle tjekke om signaturen og overførslen er valid, men man kender kun selv ens nøgle.

Andre kan så sende penge til ens adresse og når man selv skal bruge midlerne laver man en digital signatur og sender dem til en ny adresse.

De andre Bitcoin klienter i netværket kan ikke ændre ved ens signatur eller transaktion fordi, det man skriver under på med sin digitale signatur er det digitale fingeraftryk af ens transaktion. En Bitcoin signatur er altså kun valid for lige præcis den transaktion, den blev lavet til og ingen andre.

En Bitcoin adresse vises som regel i et 33 karakterer langt fortmat af tal og store og små bogstaver til og med Z i alfabetet. Dette format er i virkeligheden et digitalt fingeraftryk af ens rigtige adresse som blot er et tal på præcis 32 bytes.