Køb Bitcoins – hvordan får du Bitcoins

I denne artikel gennemgår vi hvordan man får fat i sine første Bitcoins. Der er mange måder at få dem på, og efter at have læst denne artikel, vil du være i stand til at vurdere hvordan du ønsker at få fat i Bitcoins.

Den nemmeste måde at købe Bitcoins på, er igennem en dansk videreforhandler. Her anbefaler vi at de kigger mod Coinbox og ser, hvad de anbefaler.. Her er mange af udfordringerne fjernet, og det er for langt de fleste køb, bare en bankoverførsel hvorefter du modtager dine Bitcoins indenfor 1 hverdag.

Udfordringen ved køb af Bitcoins

I en ideel verden, ville det bedste være at have en tekstfelt hvor man kunne indtaste hvor mange kroner man ønsker at købe Bitcoins for, og derefter en knap der gjorde at man kunne indtaste sine kreditkortoplysninger.

Desværre er der ikke nogen nem måde at købe Bitcoins med kreditkort. Derudover er der heller ingen steder hvor du frit kan lave en stor dansk bankoverførsel (ved 4-cifrede beløb er der, heldigvis), hvorefter du får overført Bitcoins til din konto.

Det skyldes at når først en Bitcoin transaktion er lavet, så kan den aldrig trækkes tilbage. Det gør at hvis en hacker får adgang til en bankkonto, og dermed købte en stor mængde Bitcoins, ville de være tabt for evigt. Det gør at mange af stederne hvor man køber Bitcoins kræver at man viser identifikation såsom pas for at få lov til at handle, hvis man vil handle for mere end en mindre grænse.

Når det er sagt, så er det ret nemt at købe Bitcoins, det er bare vigtigt at forstå det er lidt mere komplekst end at købe en bog hos en online boghandel.

Vores anbefaling: Bitcoin videreforhandlere

I Danmark er der nogle få videreforhandlere. En videreforhandler har et større beløb liggende hos en Bitcoin børs, og når de modtager en bankoverførsel, køber de Bitcoins og sender til din Bitcoin adresse.

For denne service tager viderehandlerne et gebyr, som typisk ligger imellem 4.5-9 %.

Ved en danske videreforhandlere modtager du Bitcoin typisk indenfor 1 hverdag, du skal ikke sende noget identifikation (ved mindre beløb) og det er nemt.

Køb af Bitcoins igennem en Bitcoin Børser

Bitcoin videreforhandlerne handler direkte på Bitcoin børserne. På en Bitcoin børs er der personer som køber og sælger Bitcoin direkte, og det er disse børser som afgør prisen på en Bitcoin. Når der er mange som vil købe, så stiger prisen, og når flere vil sælge, falder prisen.

På Bitcoin børser laver man en international bankoverførsel, hvor pengene ankommer på børsen indenfor 1-3 hverdage (på nogle børser dog helt op til en måned). Derudover skal du ofte indsende mange informationer for at blive ”fuldt accepteret bruger”. Det gør at du formegentlig skal indsende et scan af dit pas og give andre informationer.

Dette er dog klart den bedste løsning ved større handler, da gebyret på disse børser er meget småt.

Køb Bitcoins igennem Local Bitcoins

På LocalBitcoins kan du mødes med folk, og købe dem direkte på gaden. Her betaler du som regel med kontanter, og får Bitcoins overført i mens I mødes.

Se mere her.

Skab dine egne Bitcoins

Bitcoin bliver skabt løbende, og man kan også skabe sine egne Bitcoin. Det er vigtigt at vide: DET KAN IKKE BETALE SIG I DANMARK.

Der er ekstremt mange mennesker som bruger deres computerkræft verden over til at skabe Bitcoins, og i dag er der lavet specifikke computere kun til det formål.

Du kan læse mere om Bitcoin mining her.