Fordele ved at modtage Bitcoins som betalingsmiddel i en virksomhed

En virksomhed har en række fordele af at modtage Bitcoins. Den største fordel er at det er uden risiko for virksomheden, fordi der kan vælges om man vil modtage kontakter via bankoverførsel eller Bitcoins.

Fordelene kan deles op 3 kategorier:

  • Pris performance
  • PR og søgemaskineoptimering
  • Større målgruppe / ideologi

Pris performance

En af de store fordele ved Bitcoin er at der ikke står en stor organisation bag ved, som vi kender fra NETS i Danmark med Dankortet. Det gør at alle kan begynde at modtage Bitcoins indenfor 5 minutter, uden at pengene bliver låst eller kontrolleret.

Overførsler sker hurtigt, og verificeres automatisk. Når en betaling er verificeret, så er den sket, og kan aldrig blive overført den anden vej. Det gør at hvis en virksomhed har modtaget en betaling, så kan afsenderen ikke lave et chargeback. På den måde sikres virksomheden imod fraud.

Ved Bitcoin er der meget små betalingsgebyrer. Der betales i skrivende stund 0,0005 Bitcoin, som kan måles i ører. Hvis en Bitcoin gateway bruges, så vil gebyret være omkring 1% af hele beløbet.

Pris performance fordele kan derfor opsummeres til følgende:

  • Nemt og hurtigt at gå i gang med at modtage betalinger
  • Hurtige overførsler uden chargebacks
  • Meget små betalingsgebyrer

PR og søgemaskineoptimering

Bitcoin er populært i medierne, og når en virksomhed begynder at modtage Bitcoin, får det medieomtale i medierne. Alt efter hvordan det annonceres, kan det enten komme i små eller store medier. Da datingportalen Single.dk begyndte at acceptere Bitcoins, gav det adskillige artikler i de populære danske medier.

Udover PR, giver det også nogle links til ens website. Disse links kommer både fra medier og Bitcoin sider. Det giver bedre placeringer i søgemaskinerne, og kan derfor også bruges i en SEO-strategi.

Større målgruppe / ideologi

Ved at modtage Bitcoins åbner man op for en ny gruppe personer. Der findes en gruppe af tidlige Bitcoin adapters, som sidder med en stor mængde Bitcoins. Denne gruppe vil gerne købe produkter med Bitcoins, og ved at acceptere det som betalingsmiddel, kan man derfor åbne op for en ny målgruppe.

Derudover åbner man op for hele verden. Om en betaling kommer fra Danmark eller Afrika er ligegyldigt, da gebyrer og overførselshastighed er den samme. Har en virksomhed derfor et globalt produkt, er det meget interessant at bruge Bitcoin som betalingsmiddel.

Til sidst er der også et ideologisk aspekt. Ved at modtage Bitcoin åbner man op for at alle mennesker i verden kan købe ens produkt. I Danmark er det næsten samtlige som har adgang til en bankkonto, hvilket ikke er tilfældet i den tredje verden. Med Bitcoin giver man en bank og kreditkort til alle mennesker på jordkloden. Det gør at regeringer og virksomheder ikke kan lukke ned for områder eller personer de ikke synes om. På den måde åbner man op for verdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *