Hvorfor er Bitcoin ikke ved at dø?

I den gængse danskers øjne, lader det til tider til at de tror Bitcoin er ved at dø. Det er en meget ærgerlig tanke, da det simpelthen ikke er sandt. Bitcoin er voksende, og mere seriøst end nogensinde før.

Grunden til at diskussionen overhoved er fundet sted, er at Bitcoin har været udsat for massiv presseomtale af to omgange. Hver gang steg prisen på Bitcoin voldsomt, hvorefter prisen faldt efter noget tid. Hver gang prisen er faldet, er der kommet historier som Bitcoin er ved at dø.

Men sandheden er at Bitcoins succes kan ikke måles i presseopmærksomhed. Presseopmærksomhed måler ikke hvor mange transaktioner der bliver lavet, de teknologiske udviklinger der foregår og den regulering der foregår.

Hver gang Bitcoin ryger igennem pressemøllen bliver Bitcoin et spændende emne for den gængse person, hvilket kan ses. I nedenstående figur kan man se hvor populært et emne Bitcoin har været i søgemaskinerne:

1

I starten af 2011 (ved G), var det første gang Bitcoin fik opmærksomhed. Her steg dens opmærksomhed hastigt, og faldt igen da kursen faldt. Senere, i april 2013 (B), steg opmærksomheden voldsomt igen, hvilket også kan ses på mængden af søgninger på Google.

Disse tal er meget spændende at krydssammenligne med antallet af daglige transaktioner i Bitcoin netværket. Se følgende figur:

2

På grafen over antal overførsler om dagen, kan man stadivæk se se store udsving tilbage i 2011 og i starten af 2013. Her kan vi dog se en meget vigtig trend: Antallet af overførsler er i dag næsten på sit højeste nogensinde. Det er på trods af mediernes interesse i Bitcoin er forholdsvis lavt.

Et andet tegn som er meget interessant, er de virksomheder som begynder at acceptere og støtte Bitcoin. Jævnligt begynder nye virksomheder at acceptere Bitcoins som betaling, og der åbner regelmæssigt nye Bitcoin virksomheder med meget spændende baggrunde.

Lige nu bliver der bygget mange Bitcoin projekter verden over. Bitcoin er i gang med at få bygget de nødvendige projekter og virksomheder til at støtte en global økonomi. Lige nu er Bitcoin nørdet og besværligt, hvilket der arbejdes på.

Bitcoin er ikke ved at dø. Det kan ikke måles i presseopmærksomhed. Antallet af overførsler er på sit højeste, og vores bedste gæt er det kommer til at stige – meget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *